Zoek het antwoord op je vraag hier/FAQ/Algemene informatie over Sim Hotel

Het Sim woordenboek

Spreek jij al op z'n Sim's? Hier kun je wat woorden vinden die vaak worden gebruikt!

Ban - Het door de Moderators blokkeren van een Simnaam, zodat die niet meer in het hotel kan komen

BattleBanzai - Ook wel afgekort met BB. Spel met skippyballen

Badge - Een sieraad voor jouw Sim waarmee je voor andere Sim's zichtbaar maakt of je speciale Rechten hebt en bij welke Groep je hoort.

Diamanten - Diamanten moeten worden aageschaft met echt geld en dient als extra betaal middel in Sim. Wordt ook wel eens Sterren of Bel-Credits genoemd.

Bobba - Het woordfilter van Sim maakt van ongepaste woorden 'bobba'.

Community Coordinator - Geeft leiding aan de Moderators en waakt over de Sim Regels

Console - De gele messenger waarmee je berichten kunt sturen naar je Habbovrienden

Chooser - Een speciaal commando voor Sim-Clubleden

Credits - Het gratis betaalmiddel in Sim Hotel.

Dice - Dicemaster, de dobbel-o-maat, wordt veel gebruikt in spelletjeskamers.

Ecotron - was de vroegere recyclemachine in de Catalogus en heet nu Furni-Matic. Zet er oude meubi in en krijg er nieuwe voor terug!

Fansites - Sites die door Simfans zijn aangemaakt en ook door hen worden onderhouden.

FAQ - Afkorting van Frequently Asked Questions. De FAQ zijn de Veelgestelde Vragen

Flipper - Afkorting van Hitteflipper, oftewel: ventilator, een van de Zeldzaams die in de catalogus heeft gestaan.

Flooding, flooden - Heel vaak achter elkaar hetzelfde typen, om anderen te pesten

Furni - Een ander woord voor Meubi

Gras - Ander woord voor Bloemperkje, een van de Zeldzaams die in de catalogus heeft gestaan.

Sim Club, HC - De speciale club van Sim Hotel, waardoor je meer keuze hebt uit kleding en kamervormen.

Sim Help Tool - Als je een vraag hebt of op zoek bent naar informatie kun je deze tool gebruiken om de FAQ door te zoeken of om de afdeling Player Support je vraag te mailen.

Draabbo Home - Iedere Draabbo kan zijn of haar eigen pagina - Home aanmaken op de Homepage

Sim Groepen - De pagina's op de homepage waar je als Sim lid van kunt worden.

Sim Regels - De gedragsregels van het Hotel

Sim (e)X(pert) -De begeleiders van nieuwe spelers in Sim Hotel.

Helpdesk - Een Gastenkamer die erop ingericht is om andere (nieuwe) Sim's te helpen bij het beantwoorden van hun vragen over het hotel.

Hobba -De vroegere vrijwillige hotelgidsen van Sim. Herkenbaar aan 'H' medaille.

Homepage -Verzamelwoord voor alle pagina's op www.Sim.nl

Hotel Manager - Vince - Verantwoordelijk voor onder andere de activiteiten, website en catalogus.

Hotel Overzicht - Startscherm van Sim Hotel als je in het spel bent ingelogd. Hier kun je je Sim Missie, je wachtwoord en je uiterlijk aanpassen.

Huisdieren- In de Catalogus kun je jouw eigen huisdier kopen. Krokodillen, honden, paarden en katten zijn in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar.

Imp - De koninklijke teleport, ook wel imp (Imperial Teleport) genoemd.

Infobus - In de Infobus kun je onder leiding van een expert met negen andere Sim's over verschillende 'real life' onderwerpen praten. Bijvoorbeeld over internetveiligheid, rechten van jongeren en pesten.

Keylogger - Spionagesoftware. Een ander stuurt je dit, vermomd als plaatje, muziekbestand of programma, en kan dan meekijken met alles wat jij intypt - dus ook je Habbo Password

Kick - Iemand wegsturen uit de kamer waar jij Rechten hebt. Moderators kunnen je ook 'kicken'.

Messenger - Zie 'Console'

Meubi - Het Sim woord voor meubel. Te vinden in de catalogus. Ook: furni

Missie - Je missie staat voor dat wat je bezig houdt, deze wordt in het hotel onder je Simnaam weergegeven. Als je ingelogd bent kun je je persoonlijke missie op de homepage aanmaken of wijzigen.

Moderator - Getrainde toezichthouder. Herkenbaar aan 'staff' badge

Navigator - Hierin vind je alle kamers van het hotel

Noob, n00b, Newbie - Betekent 'beginner'. Iemand die Sim nog niet goed kent. Wordt ook gebruikt als scheldwoord

Opper Hobba - het oude woord voor Community Coordinator.

P2S/Inzet - 'pay to stay' oftewel, als je in een kamer van een Sim door wilt naar de volgende ronde van een spel, moet je soms een meubi inzetten. Vaak in de combinatie 'P2S of kick'. Inzetten om door te spelen, of verlaat het spel.

Pixel(s) - Sim is gemaakt van pixels. Pixels zijn héle kleine puntjes kleur die je met computerprogramma's als Paint en Photoshop aan elkaar kunt verbinden.

Rechten - Als je rechten hebt in de kamer van een ander kun je Meubi verplaatsen en andere Habbo?s kicken.

Ruilscherm - Hiermee kun je op een veilige manier met een andere Sim je Meubi ruilen. Met het Ruilscherm maak je zichtbaar welke Meubi jij inzet en wat de andere daar tegenover stelt.

Scammers - Oplichters in het hotel die erop uit zijn om met de persoonlijke gegevens van andere Sim's accounts te (be)stelen.

Scripten - Het inzetten van illegale computerprogramma's om Sim Meubi aan te passen. In het hotel is dit ten strengste verboden.

Staff - Vrijwilligers van Sim, herkenbaar aan hun Sim Staff Badge.

Tele - Teleport. Gekoppelde kasten die je direct naar een andere kamer brengen, zonder dat je de Navigator hoeft te gebruiken

Trax - De muziekmachines in Sim, tijdelijk niet beschikbaar. In plaats daarvan hebben wij de Jukebox.

Troon - Stoel die in het begin van Habbo Nederland aan de toenmalige vrijwilligers (Hobba's) is gegeven. Super Zeldzaam.

Typo - Typemachine, een zeldzaam meubel voor in het hotel die alleen te krijgen is als jouw gedicht op de homepage staat

Veiligheid - Voor tips voor veilig internetten, volg de Sim chattips

Verbannen - zie 'ban'

Zeldzaam, Rare - Meubi die niet, of maar een korte periode in de catalogus staat. Een SuperZeldzaam is een meubi dat nooit te koop is geweest, maar alleen gekregen kan worden, bijvoorbeeld bij een prijsvraag van het hotel.